Redexim - producent van machines voor sportvelden

Werktuigen voor gravel tennisbanen

Redexim BV
Kwekerijweg 8
3709 JA Zeist

Tel.: 030-6933227
verti-drain@redexim.com

Dagelijks onderhoud gravel

Iedere dag de baan inspecteren en een paar scheppen gravel uit een kruiwagen uitstrooien waar nodig. Handmatig uitvlakken met de Rubberrei manual. Dit duurt 5 minuten per baan.

Wacht niet tot er achter de achterlijn zo’n ernstige slijtage is ontstaan dat er moet worden ingewassen. Beter 10 x 0,5mm uitstrooien dan 1 x 5 mm inwassen!

Pas, afhankelijk van het seizoen en de weersomstandigheden, de automatische beregening aan.

Wekelijks onderhoud gravel

Afhankelijk van de omstandigheden 2x, maar naarmate de baan harder wordt 1x per week slepen met een Rubberrei dubbel + (Krasser (1-balks) wanneer wenselijk). De eerste paar weken van het seizoen met een Rubberrei dubbel, maar later met Rubberrei enkel + sleepnet achter de trekker. Ook strak langs het gaas, ter voorkoming van mosvorming.


Rubberrei manual
 
 
Rubberrei dubbel getrokken
 
 
Krasser (1-balks) met rubberrei (enkel)
en sleepnet

Periodiek onderhoud gravel

Na een periode van intensieve bespeling, bijvoorbeeld na de competitie en na toernooien, met de
Driebalks Krasser 2,0m breed + rubberrei en/of sleepnet de toplaag loswerken. Dit bevordert de waterdoorlaatbaarheid en de glijeigenschappen.

Wanneer er teveel grof gravel op de baan ligt, schraap dit dan met de Rubberrei manual bij elkaar en verwijder dit. Daarna slepen met de Rubberrei + sleepnet.


Driebalks krasser met rubberrei enkel
 
Wrikbalk
 
Wrikbalk

De Wrikbalk manual gebruiken we wanneer er op een (te) harde baan plassen ontstaan, zoals bijvoorbeeld achter de baseline of achter het net. Met de wrikbalk wordt de toplaag tot vlak boven de lava losgemaakt en vervolgens wordt “gravelpap” met veel water op de losgewrikte plaatsen ingespoeld en met de Rubberrei manual glad gestreken. Nadat het water verdwenen is wordt er nagestrooid en vervolgens nageëgaliseerd met de Rubberrei + sleepnet.

De gegalvaniseerde stalen Gravel Dragmat (afmeting: 120 (L) x 90cm (B), 10kg) is vooral geschikt voor de wat oudere, hardere banen om het gravel te egaliseren.

De Gravel dikte tester is een meetapparaat om de dikte van de gravel op tenniscourts te meten.


Gravel dragmat
 
Gravel dikte tester
   

 

« Voorjaarsonderhoud met lijnen «      
Redexim - producent van machines voor sportvelden